Skip to Content
10 tips voor de perfecte roadtrip

10 tips voor de perfecte roadtrip

Uit een peiling van de reisbijstandsorganisatie Touring blijkt dat meer dan 8 op de 10 Belgen de auto verkiezen om op vakantie te gaan of er gebruik van maken tijdens de vakantie. Bovendien blijkt uit onderzoek dat meer en meer reizigers op zoek gaan naar unieke reiservaringen. 

srprs.me (lees: surprise me), het online reisbureau dat sinds juni zijn reisformule aanbiedt in België, heeft de perfecte vakantieformule die hierop inspeelt: de srprs.me roadtrip!

Hoe werkt het?
Op een srprs.me roadtrip stap je in je auto en ontdek je pas op het ogenblik van vertrek wat je bestemming is.

Bij het boeken bepaal je hoeveel km je maximum wil reizen op de heenreis, kies je jouw aantal dagen (2, 3, 4, 7 of 12) en geef je jouw voorkeur tussen een meer landelijke of stedelijke bestemming. Op basis van deze info bepaalt srprs.me jouw bestemming en boeken ze de accommodatie voor je verblijf (hotel + ontbijt).

Na je boeking ontvang je van srprs.me een persoonlijke URL, een kraskaart, een roadmap en een zwarte enveloppe. De persoonlijke URL brengt je op een aftelklok naar je reis en een week voor vertrek krijg je er het weersbericht van je bestemming(en) te zien. De kraskaart zal jou de rijrichting vertellen op het moment van vertrek. De roadmap duidt de eindbestemming aan en de zwarte enveloppe geeft je informatie over je hotel.

Je vertrekt vanaf je eigen woonplaats en afhankelijk van het aantal dagen dat je geboekt hebt, zal je verrast worden met één of meerdere bestemmingen. Elke dag van de roadtrip (behalve de laatste), open je een nieuwe enveloppe die jou de volgende bestemming zal onthullen. Van een reis vol verrassingen gesproken!

----

Als je op roadtrip vertrekt, voorzie dan zeker voldoende drank en snacks in de wagen en controleer op voorhand de bandenspanning, ruitensproeistof en het oliepeil van de wagen. Maar je kan jezelf nog beter voorbereiden a.d.h.v. volgende tips!

TIP 1
Vul de avond voor vertrek enkele flessen tot de helft met water en leg ze op hun zijkant in de diepvries. Het water komt dan tot net onder de opening. ’s Ochtends haal je de flessen eruit en vul je aan met fris water. Ook al is het 30 graden buiten, gegarandeerd koel water bij de hand voor de komende 4 uur en plaats over in de frigobox!

TIP 2
Bereid een leuke playlist voor. Niets is leuker dan te cruisen op het ritme van je favoriete liedjes! Maak je gebruik van mobiele internet streamingdiensten als Spotify?  Maak dan enkele lijsten offline beschikbaar door ze te downloaden op je toestel. Zo vermijd je torenhoge data-kosten.

TIP 3
Koop een USB-splitter waarmee je verschillende apparaten kan laden onderweg. Zo kan je gemakkelijk telefoon, camera, GPS en koelbox op hetzelfde moment opladen.

TIP 4
Breng toiletpapier mee. Bijna overal langs de Europese wegen vind je propere toiletten, alleen gebeurt het wel eens dat het wc-papier op is. Het is trouwens ook een goede manier om snel vriendjes te maken langs de weg!

TIP 5
Draag in de wagen een trui met kap. De kap kan dienen als geïmproviseerd hoofdkussen, zonnescherm én als masker voor je ogen om een dutje te doen (als passagier liefst).

TIP 6
Voor verschillende vakanties heb je verschillende soorten koffers. Op vliegvakantie reis je bv. beter met harde en lichte koffers. Wanneer je echter met de wagen reist, gebruik je beter zachte reistassen en pak je verschillende spullen in in kleinere zakken. Zo heb je makkelijk de juiste spullen bij de hand en hoef je niet telkens alle bagage uit te laden.

TIP 7
Pak je toiletgerief afzonderlijk in en leg deze binnen handbereik. Deo kan je nooit teveel gebruiken, een tandenborstel tussendoor kan deugd doen en wedden dat je vriend(in) plots een nagelschaartje nodig heeft terwijl je in de file staat?

TIP 8
Hou er rekening mee dat het meestal iets goedkoper is om te tanken net buiten de snelweg. Zo heb je alvast budget opgespaard voor een extra cocktail in het hotel!

TIP 9
Een kerkhof van vliegen op de voorruit? Giet er de overschot van je intussen warm geworden blik cola over. Het koolzuur zorgt ervoor dat ze makkelijk afvegen. Spoel erna met water.

TIP 10
En eentje waar weinig mensen aan denken: de extra autosleutel! Neem hem zeker mee en bewaar hem in de broekzak of handtas van je reisgenoot.

Are you ready? Let’s hit the road!

 

srprs.me biedt naast de roadtrip ook vliegreizen aan met bestemming onbekend. Je kiest dan tussen de thema’s City Tripping, Adventure, Broke, Sunsation, Multi City of Solo Together.

Contacteer ons
Gaëtane Ingels Project Manager
Over srprs.me

Met een srprs.me reis stapt de reiziger buiten zijn comfortzone en ontdekt hij pas op het vliegveld of ‘on the road’ waar hij naartoe gaat. Een goede portie dopamine (= gelukshormoon), een verrassende vakantiebestemming en leuke herinneringen gegarandeerd!